Activiteiten in Maastricht

Activiteiten in Maastricht

Activiteiten zijn er in Maastricht natuurlijk ook volop aanwezig. Een bruisende stad met zoveel historie kan hierin natuurlijk niet achterblijven. Er zijn meerdere dingen te doen en te bezoeken, vrijwel het hele jaar door. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van activiteiten in Maastricht waar u veel plezier aan zult beleven. In Maastricht is er altijd wel iets te doen of te bezoeken.

Preuvenemint op het Vrijthof

Het Prevenemint is het grootste culinaire festival dat er in Maastricht te vinden is. Ieder jaar in het laatste weekend van augustus vindt het op het Vrijthof plaats. Preuven staat voor proeven en dat is dan ook precies wat u daar kunt doen. Allerhande lekkernijen. Lokale specialiteiten tot heerlijke exotische schotels, alles komt voorbij. Er doen jaarlijks tientallen restaurants en verenigingen mee. Er zijn ook biertenten waar u drank kunt nuttigen. Ook worden er op het Vrijthof optredens georganiseerd, zodat u ook de nodige entertainment kunt beleven. Een activiteit die u echt eens zou moeten ervaren.

Het parcours

Het parcours vindt plaats aan het begin van september en is de start van het culturele seizoen van Maastricht. Als de officiële openingsplechtigheid voorbij is kunt u op meerdere plekken in de stad terecht voor mooie theatervoorstellingen, muziekoptredens en andere optredens en dergelijke. De toegang is overal gewoon gratis en op plein 1992, wat bij het Centre Cèramique ligt, treft u een informatiemarkt aan waar u als liefhebber van cultuur voor documentatie terecht kunt.

Nog veel meer activiteiten in Maastricht

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten in Maastricht waar u van kunt genieten. Of u nou voor het eten gaat, voor muziek of iets geheel anders, zoals musea en dergelijke, in Maastricht zit u zeker goed. Gewoon even lekker genieten van al het moois om u heen. Er zijn genoeg hotels waar u kunt verblijven. Een weekendje weg naar Maastricht is dus makkelijk te doen. Een stad die leeft en vol met activiteiten is en zelfs in de koude wintermaanden is het een genot om in deze bruisende stad rond te lopen. Het is gewoon puur genieten van alles om u heen. Een weekend voor activiteiten in Maastricht is dan ook eigenlijk wel noodzakelijk, want er is zoveel om van te genieten dat de tijd zo aan u voorbij gaat, zonder dat u het echt in de gaten heeft. Tijdloos genot in deze waanzinnig mooie en grote stad aan de eveneens erg mooie Maas.


Reageren is niet mogelijk.