Bezienswaardigheden in Maastricht

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht, een prachtige stad waar u met een kort bezoekje niet uit kunt, als u bijvoorbeeld voor bezienswaardigheden in Maastricht naar deze mooie stad bent gekomen. Want er is heel erg veel in deze stad aan de Maas te zien. Oude kerken, Musea en nog veel meer staan op u te wachten. Een stedentrip naar Maastricht plannen is echt iets om op uw bucketlist te zetten.

O.L. Vrouwebaseliek

Het is een middeleeuwse Romaanse kruisbasiliek, waarvan de oudste delen uit de elfde eeuw komen. De basiliek is in meerdere bouwtijdperken vergroot en verbouwd. Wat u meteen op zal vallen is de brede en massief ogende toen met aan beide kanten de traptorens. Ook de kleur van de verdieping zal u opvallen, want er is bij de bouw waarschijnlijk mergel gebruikt waardoor het er duidelijk anders uitziet in vergelijk met ouder kolenzandsteen. Het interieur en de schildering is ook zeer indrukwekkend en de schildering die u in het vieringkoepel vindt is geheel gerestaureerd. Zowel de schatkamer als de kerk staan vol met mooie beelden die over het algemeen van hout zijn gemaakt. Het O.L. Vrouwbaseliek is zeker een bezoek waard.

Het Natuurhistorisch Museum in Maastricht

Nog een mooie bezienswaardigheid is het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. Hier treft u een belangrijke en streekeigen verzameling van diverse dingen aan. Planten en dieren komen uiteraard aan bod, maar ook is er aandacht voor de plaatselijke geologie en paleontologie. Een prachtig museum waar u door de tijd zult reizen en veel nieuwe dingen zult leren.

Heerenhof tuin

Een tuin die een ongelooflijk mooie belevenis is voor mensen die van groen houden. Heerenhof is aangelegd op lössgrond en bedekt een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter. Het bestaat uit groene kamers, borders en mooie bloemenperken, een genot voor het groene oog. U vindt hier meerdere tuinen die in één tuin zijn gecombineerd. De moderne tuinarchitectuur wordt hier in harmonie tot één geheel gemaakt. Een prachtige tuin waar u de tijd in zult vergeten. Even rustig struinen in de Heerenhof brengt u helemaal weer tot rust. De tuin is in juni elk weekend geopend ne op dinsdagavonden is er een avondopenstelling. In mei en in juni is het ook mogelijk om de tuin buiten de openingstijden te bezoeken.

Dit is slechts een kleien greep uit het enorme aanbod van bezienswaardigheden in Maastricht. Plan uw bezoek en zorg ervoor dat u de tijd heeft, u zult merken dat het meer dan de moeite waard zal zijn.


Reageren is niet mogelijk.