De leukste tips voor een weekendje Maastricht

De leukste tips voor een weekendje Maastricht

Als je op zoek bent naar een leuk weekendtripje maar niet al te ver weg wilt gaan, dan is Maastricht een goede keuze. Voor de echte Bourgondiërs is het in deze pittoreske Limburgse hoofdstad namelijk heel goed vertoeven! Ben jij ook benieuwd naar wat er allemaal voor leuks te doen is? Lees dan snel verder!

Activiteiten

Er zijn veel interessante dingen te doen in Maastricht. Ben je bijvoorbeeld al eens in de ondergrondse grotten geweest? Dit eeuwenoude gangenstelsel was vroeger een schuilplek van de bewoners van Sint Pieter en later in de Tweede Wereldoorlog doken mensen hier onder. Of wil je liever winkelen? Maastricht kent zowel leuke boetiekjes als de bekende winkelketens. Een van de meest bijzondere winkels is Boekhandel Dominicanen, want deze zit in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk gevestigd! Dus hup haal je rugtas van zolder en trek er lekker een dagje op uit!

Eten

Maastricht kent veel leuke restaurants en tentjes waar je lekker een hapje kunt eten of een biertje kunt drinken op het terras. Als je op en top chique wilt dineren, dan kun je bij Château Neercanne terecht. Dit restaurant heeft een Michelinster en is gevestigd in een prachtig kasteel met mooie tuin. Ook het interieur van het Kruisherenrestaurant (onderdeel van het Kruisheren Hotel) is erg bijzonder, want het gebouw was vroeger een kerk geweest en het restaurant heeft daarom glas-in-lood-ramen.

Slapen

In Maastricht kun je allerlei mooie hotels vinden, maar AirBnB is ook een optie. In het centrum zit je altijd goed, maar de buurt Wyck is ook erg leuk en upcoming. Sommige hotels hebben een historisch karakter, omdat ze in een voormalig kerkgebouw gevestigd zijn (zoals het Kruisheren Hotel). Wil je liever iets moderners? Boek dan een leuk boutiqiue hotel zoals het Designhotel Maastricht of Fitz Roy Urban Hotel, Bar and Garden. De hotelkamers zijn modern ingericht en hebben verschillende thema’s. Trommel je vriendinnen op, pak je favoriete outfits in je weekendtas…and GO!

 

 


Reageren is niet mogelijk.